Sponsra Thuong

Thuong är född 1998 och är svårt rörelsehindrad sedan födseln.

Han studerar sedan hösten 2020 vid universitetet i Viet Tri. Thuong läser sociologi och har en extra kurs i Teknisk Design. Trots att han inte kunde påbörja sina studier förrän flera veckor in på terminen blev han tvåa i sin kurs.

Thuong Thuong, den svårt funktionsnedsatte ynglingen, har börjat sina universitetsstudier.

Thuong, avslutade sina studier i Secondary School 2020, med strålande betyg! Och han är lika framgångsrik när det gäller studierna på universitetsnivå!

Thuong har under många år bott i centret för funktionshindrade barn och ungdomar för att vara nära skolan (som han skjutsades till).

Trots att Thuongs händer och armar är svårt deformerade kan han skriva den vackraste skönskrift. Han är också en påfallande duktig tecknare. Thuong ville studera Teknisk Design och sökte in till Hung Vuong Universitetet i staden Viet Tri, nära hemstaden Thanh Ba. OCH HAN KOM IN!

Efter samråd med universitetsledningen beslöts att Thuong skulle studera sociologi och ha teknisk design som tillval. Trots att Thuong av praktiska själ inte kunde påbörja sin första termin vid universitetet förrän flera veckor in på terminen blev han tvåa i sin kurs! Nu, mars 2021, startar Thuongs andra termin vid Hung Vuong universitetet.

Thuong har fått en elektrisk rullstol (av föreningarna FFBB och BFA) och blir på så sätt lite mer oberoende. ”Det är som att få nya ben!” skrev han i ett mail.

Thuong behöver hjälp med allt som rör den personliga hygienen, matlagning etc. Under sin första termin på universitetet har han därför bott tillsammans med sin farmor som alltid varit den som skött Thuong. Nu orkar inte farmor längre, Thuong behöver därför en annan (eller flera) person som hjälper honom med den praktiska delen av livet.

Thuong behöver ett stort ekonomiskt stöd. Därför har vi en ständigt pågående insamling till förmån för honom.

Läs gärna Thungs rapport från första terminen på universitetet här.

Ge ett bidrag med valfri summa till PG 900272–6. Märk ditt bidrag med ”Thuong” eller Swisha 123 900 27 26 och ange ”Thuong” som mottagare.

Vill du bli fadder och stödja Thuong och få möjlighet att följa hans mycket speciella utveckling så ber vi dig att kontakta vår fadderadministratör för Thanh Ba, Kerstin Glenstedt Stolt.

Kontaktuppgifter

E-post:kerstin.stolt@telia.com

 

 

Senast uppdaterad 2021-03-12