Cochabamba - skolprojekt

I Bolivia har Barnen framför allt ett projekt som handlar om att ge fattiga barn möjlighet att kunna äta sig mäta när de går i skolan.

Arque är en av Bolivias fattigaste distrikt och ligger några timmar utanför staden Cochabamba. Dit kommer man med bil efter att tagit sig igenom oändligt dåliga vägar. Till skolan Nucleo Educativo ”Nataniel Aguirre” kommer barn från hela distriktet. I skolan går det lite drygt 300 barn. Skolans mål är att lära barnen ett yrke så att de skall ha möjlighet att försörja sig när de har gått ut skolan och även kunna bidra till distriktets utveckling. Eftersom många av barnen har en mycket lång väg till skolan, det kan ta flera timmar för vissa av dem, erbjuder skolan eleverna möjlighet att sova över i skolan under veckorna, som ett slags internat.  För närvarande är det 50 barn som är kvar på skolan från söndag kväll till fredag eftermiddag. Skolan har dock många små möjligheter att även kunna ge barnen mer än en måltid per dag vilket är otillräckligt.

BFA har under ett flertal år hjälp skolan med att skaffa utrustning till undervisningen men har sedan 2017 riktat biståndspengarna till inköp av mat för de elever som bor kvar i skolan under veckorna. Några av de basvaror man köper för biståndspengarna är mjöl, ris, majs, baljväxter och olja.

Några år har biståndet kunnat öka tack vare privata donationer från svenska familjer. Genom BFA:s 90-konto kan man bidra med hjälp till många av våra biståndsprojekt. Kom ihåg att skriva till vad pengarna skall användas.

 

Senast uppdaterad 2019-02-12